Avokádový dip
Avokádo mi nikdy nechutnalo, ale ráda experimentuji, tak mi to nedalo, nechala jsem se inspirovat jakýmsi mexickým receptem a zkusila dip, kterým jsem nahradila tatarskou omáčku.Potřebujeme:
1 zralé avokádo
1 limetka
1 chilli paprička
1 rajče
1/2 malé cibule
sůl
Jak na to:
Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a vydlabeme dužinu, může se namačkat vidličkou, já ji dala do mixéru se šťávou z limetky. Rajče, cibuli a papričku zbavenou jadérek nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do směsi, podle chuti osolíme a podáváme.
Může se vynechat cibule, přidat česnek, dát obyčejná paprika místo chilli, okořenit pepřem nebo oblíbenými bylinkami.
Avokádo 230 kcal/100 g
Krůtí prsa s nivou
Krůtí prsa patří k preferovaným libovým masům, niva je trochu problematičtější, takže ji používám opatrně a v kontextu s celodenním příjmem kalorií. Množství potravin v receptu je u nás doma pro pět dospělých lidí.Potřebujeme:
500 g krůtí prsa
100 g niva
sůl
provensálské koření
pepř nebo chilli, případně jiné ostřejší koření dle chuti
Jak na to:
Na teflonové pánvi osmahneme z obou stran plátky krůtího masa, osolíme, okořeníme a posypeme nastrouhanou nivou. Sýr necháme chvíli pod pokličkou rozpustit. Podávám s hlávkovým salátem.
Niva 50% t.v.s. 370 kcal/100 g
Krůtí prsa 105 kcal/100 g
Hlávkový salát 12 kcal/100 g
Žádné komentáře:
Okomentovat